Всичко за виното

  • Фетучини със скариди, масло и чесън

    Самото име на това ястие дава обещание за изобилие от вкусове и ще ви възнагради със страхотно удоволствие когато го консумирате. В тази рецепта скаридите се приготвят отделно, като се сотират в масло и чесън докато добият приятно златисто-кафяв цвят. Сосът силно наподобява този на „Фетучини Алфредо“, но е по наситен на аромат и вкус

    Виж още
    More
  • Калмари с пикантен патладжан

    В разгара на лятото, какво по-добро от това да отворите бутилка свеж Sauvignon Blanc – Le Blanc и да си приготвите морската рецепта за калмари с пикантен патладжан, която този месец ви предлагаме.   Необходими продукти:   1.5 кг почистени и обелени калмари 2 патладжана, нарязани на филии по 1,5 см 160 мл екстра върджин

    Виж още
    More
  • Салата с пушена сьомга и лимонов винегрет с копър

    Една наистина много лесна за приготвяне елегантна салата – можете да я консумирате като ордьовър или като самостоятелно ястие. Тя е лека, вкусна и свежа, богата на здравословни мазнини. Всички съставки включени в салатата се допълват взаимно по вкус и цвят, имат прекрасен аромат и в същото време дават на организма ви много полезни мазнини.

    Виж още
    More
  • Пица с песто, артишок, бурата и рукола

    Случвало ли ви се е след работа или натоварен ден да се чувствате толкова изтощени, че единственото, което жадувате е да хапнете вкусна пица с хрупкаво тесто, богат топинг и свежа салата…..Имаме точно такова предложение – домашно приготвена пица с домашно или готово тесто, гарнирана с босилеково песто, зелени маслини, спанак и артишок, изпечена до

    Виж още
    More
  • Печени сладки картофи с мед и билки

    Тази вкусна рецепта за сладък картоф, изпечен с морска сол, билки, мед и тахан, е чудесна гарнитура за всяко ястие. Съчетахме я с най-разпространения бял сорт, който се засажда навсякъде по света – Chardonnay. Най-добрите му съчетания с храни са, когато изберете ястие с маслен и сладък вкус, какъвто имат продукти като сладките картофи, царевицата

    Виж още
    More
  • Паста с бурата и сушени домати

    Eдна бърза и лесна рецепта за тези от вас, които обожават пастата! Какво ще ни потрябва – сушени домати в буркан, чесън, чили, доматена паста, сирене бурата, зехтин и малко пресен или сух босилек. Разбира се и подходяща паста – тортильони, пенне ригате, фусили, ригатони… Перфектно! Няма да направите грешен избор, ако предпочетете спагети или

    Виж още
    More
  • Двойно шоколадово изкушение с чиа и малини

    Всяка една от съставките на това гастрономическо изкушение, може да бъде заменена с подобна, така че вариациите са много…Единственото, което не може да замените е шоколада! “Блокчетата” са чудесни за всеки повод – може да ги съхранявате във фризера и да ги консумирате като ледено изкушение, да си ги похапвате за десерт с чаша червено

    Виж още
    More
  • Фритата с гъби и козе сирене

    Ако искате да разнообразите вечерята си с нещо по-леко, предлагаме на вашето кулинарно внимание една страхотна рецепта – „Фритата с гъби и козе сирене“. Ястието е супер лесно и може да го приготвите само за 30 минути!   Необходими продукти   Освен един по-голям тиган, за предпочитане чугунен или такъв с незалепващо покритие, подгответе следните

    Виж още
    More
  • Защо отбелязваме с шампанско празниците?

    От „кръщаването“ на нов кораб с разбиване на бутилка шампанско в корпуса му, до традиционната наздравица на Нова година, пенливото питие се превръща в синоним на тържествен празник. Интересно, защо на специални поводи празнуваме точно с шампанско, като освен това подбираме и специална марка, вместо да отворим бутилка хубаво вино? Историята твърди, че това е

    Виж още
    More
  • Празнично мариновано пиле с боровинки

    Тази рецепта за пиле с боровинки ще ви създаде изключително празнично настроение, плюс това е здравословна и много вкусна. Подходяща е за коледната или новогодишна ви трапеза с апетитния си вид и страхотен вкус. Боровинките! Те са феномен – принадлежат към групата на суперхраните, притежават чувствена сладост, много витамин C, антиоксиданти, подпомагат храносмилането. Пилето! Съветваме

    Виж още
    More
  • Какво не знаем за Cabernet Franc?

    Един от най-старите култивирани сортове грозде Cabernet Franc често остава в сянката на своя роднина Cabernet Sauvignon. Но този сорт притежава редица качества, които заслужават вниманието на всеки почитател на червени вина и привлича интерес към себе си със своята лесна за пиене структура и интригуваща комбинация от плодови, растителни и земни вкусове. Какво трябва

    Виж още
    More
  • Свинско бонфиле с пикантен сос от череши

    Ако ви се хапва нещо по-специално, то тази рецепта е точно за вас! Сочно и ароматно ястие, с което ви препоръчваме да отворите едно качествено вино от сорта Cabernet Franc, ние избираме това да бъде THE ESTATE – реколта 2019, с който ще допълните свинското чудесно.   Необходими продукти   1 чаена лъжичка млян кориандър

    Виж още
    More
Обновяване…
  • Количката е празна.