Лесни печени италиански кюфтенца с риган

Когато зимата приближава с тихи стъпки в нашето ежедневие, това от което имаме нужда е чаша червено винo и вкусно ястие, което да ни даде енергия и добро настроение. Една италианска рецепта, популярна най-вече в Америка, която съчетава смело традиционната паста със сочните кюфтенца с доматен сос е именно и нашето предложение за вас. Насладете се на красивата презентация и оригиналния вкус, за да е завършено цялото кулинарно изживяване ви прелагаме новото купажно червено вино – Le Terroir!
-
Le Terroir Cab. Sauvignon & Syrah & Merlot 2020 0.75
20.18 лв.
21.94 лв.
Необходими продукти:
-
- 450 гр. телешка кайма
- 1 яйце
- 1/2 чаша пресен риган ситно нарязан или 1 с.л. сух
- 2 ч.л. кимион
- 1 с.л. чили паста
- 2 с.л. зехтин
- 4 скилидки счукан чесън
- 800 гр. белени домати на кубчета ( от консерва или пресни)
- 250 гр. нарязана моцарела
- 250 гр. настъргано сирене Проволоне
- eдин пакет сварени спагети по ваш избор
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
-
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Сос: в средно голям дълбок тиган изсипете ½ чаша зехтин загрейте на средно силен огън. Добавете лука и чесъна и пържете около 5 минути до прозрачност. Добавете доматите и лука, разбъркайте и покрийте с капака, гответе докато зеленчуците омекнат.
- В тава подредете нарязаните на филийки патладжани и ги поръсете с ¼ ч.чаша зехтин. Посолете и печете около 20 минути, докато добият златист цвят. Като са готови ги извадете от тавата.
- В същата тава подредете картофите един до друг и ги покрийте с парчетата патладжан. Добавете отгоре останалата част от зехтина и поръсете с риган, сол и пипер. Залейте с доматения сос.
- Сложете тавата във фурната и печете още 15-20 минути, докато омекнат картофите. Сервирайте ястието горещо или със стайна температура.
<