Паста с бурата и сушени домати

Eдна бърза и лесна рецепта за тези от вас, които обожават пастата! Какво ще ни потрябва – сушени домати в буркан, чесън, чили, доматена паста, сирене бурата, зехтин и малко пресен или сух босилек. Разбира се и подходяща паста – тортильони, пенне ригате, фусили, ригатони… Перфектно! Няма да направите грешен избор, ако предпочетете спагети или букатини, всичко е въпрос на вкус…
За приготвянето на вашата любима паста са ви необходими около 30 минути, а количеството е за шест порции.
-
SEVEN GRAPES Varieties 2019 0.75
16.43 лв.
Необходими продукти за малиновото сладко:
- 500 гр. паста по ваш избор
- 300 гр. сушени домати в буркан, нарязани на ситно
- 4-6 скилидки счукан чесън
- 1 чаена лъжичка сух риган
- ½ чаена лъжичка лют червен пипер на люспи
- ½ чаена чаша нарязан на ситно пресен босилек
- 1 с.л. доматена паста
- ¼ чаена чаша настърган пармезан
- черен пипер на вкус
- ¼ чаена чаша нарязан магданоз
- 250 гр. сирене бурата
- Нарязан наситно копър за поръсване при сервиране
- Сварете пастата в подсолена вода според указанията, изписани на опаковката.
- Отделете една чаша от водата, в която е вряла пастата.
- В по-голям и дълбок тиган загрейте малко от мазнината от буркана със сушените домати – тя е богата на вкусове.
- Добавете ригана, счукания чесън и червения лют пипер. Пържете до 2 минути, като внимавате чесънът да не загори. Време е сложите и доматената паста – не повече от 1 минута. Залейте гореспоменатите съставки с ¾ от отделената чаша вода от спагетите. Нека поври още малко.
- Време е да присъедините нарязаните наситно сушени домати и сварената паста. Объркайте внимателно, най-добре с готварска щипка.
- Добавете пармезана и черния пипер.
- Добавете босилека и магданоза, и от време на време размесвайте с щипката докато пастата се смеси с всички съставки и поеме прекрасните аромати.
- Ако е необходимо добавете останалата част от чашата с бульона от пастата.
- Дръпнете от котлона и оставете пастата да почине 2 минути.
- Разпределете готовата паста в отделни съдове за сервиране и добавете по малко от буратата във всяка чиния.
- Поръсете с малко зехтин, копър, сол и черен пипер.