Салата с пушена сьомга и лимонов винегрет с копър

Една наистина много лесна за приготвяне елегантна салата – можете да я консумирате като ордьовър или като самостоятелно ястие. Тя е лека, вкусна и свежа, богата на здравословни мазнини. Всички съставки включени в салатата се допълват взаимно по вкус и цвят, имат прекрасен аромат и в същото време дават на организма ви много полезни мазнини. Предлагаме ви да я съчетате с розе Les Nuits Blanches, купаж от Cabernet Franc и Syrah.
Необходими продукти:
-
- 250 гр бейби спанак
- 170 гр пушена сьомга, нарязана на лентички
- ½ обелена краставица
- 3 нарязани на тънко репички
- 1 пресен лук нарязан наситно
- 1 авокадо, нарязано на тънки парчета
- 3 рохки яйца разполовени
Необходими продукти за дресинг:
- 2 супени лъжици лимонов или лайм сок
- 2 супени лъжици пресен копър ситно нарязан
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 2 супени лъжици течна сметана
- Сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- Поставете бейби спанака в купа.
- Пригответе дресинга и го изсипете върху спанака.
- Добавете сьомгата, лука, репичките, копъра, авокадото и краставицата.
- Овкусете със сол и пипер.
- Разбъркайте.
- Украсете със сьомгата и яйцата.
*Тази салата е много подходяща за всички, които са привърженици на кето режима, нисковъглехидратна е, без никакъв глутен и зърнени продукти!